ДОБРОДОЈДОВТЕ

Нашиот успех е среќен и задоволен клиент- ова е најпозитивната промоција што една организација може да постигне.

ЗА НАС

Ние веруваме во лојалност и сме лојални со вас.

Наша инспирација е донесувањето на вредностите. Ние донесуваме дополнителни вредности во вашата заедница.

Среќа е да даваш повеќе отколку што добиваш. Ние сме среќни бидејќи нудиме многу.

Веруваме во непристрасност и ја спроведуваме истата со нашите партнери и засегнати страни.

Сето ова сме Вие и Ние!

Заедно сме Pointed – “pointed” што значи да бидеш различен. Со задоволство прифаќаме дека луѓето што имаат работа со нас се издвојуват од толпата, додавајќи вредности за себе индивидуално, или за бизнис заедницата.

Ние го носиме меѓународното искуство и експертиза во нашиот регион.

 • Нашата мисија

Да им служиме на нашите клиенти преку обезбедување на највисок квалитет на професионални услуги кои одговараат на нивните деловни проблеми. Ние ги привлекуваме, рекрутираме, и задржуваме најобразованите и страстни професионалци, и им обезбедуваме соработка која им овозможува да напредуваат професионално и лично. Ние испорачуваме супериорни финансиски резултати за заедницата која вложува и придонесува на заедницата во која живееме и работиме.

Ја задржуваме нашата конкурентска предност преку иновација која е од централно значење за начинот на кој работиме и ние сме секогаш во потрага за подобрување на нашите бизнис процеси и услуги.

 • Нашите цели:
 • Интегритет| Ние го правиме вистинското.
 • Стремеж кон совршеност | Ние постојано се стремиме да ги надминеме очекувањата на нашиот народ и нашите клиенти.
 • Отчетност | Ние ја превземаме одговорноста за индивидуални и колективни акции.
 • Соработка | Работиме заедно да достигнеме индивидуални и заеднички цели.
 • Страст | Нашата енергија и ентузијазам се заразни. Инспирирани сме да достигнеме трајни влијанија.
X

PR / Маркетинг услуги & консултации

PR / Маркетинг услуги

Pointed Consulting е партнер агенција за PR и Консалтинг услуги, Креирање и Извршување на успешни кампањи.

Ние ја креираме, ја менаџираме и ја менуваме репутацијата на една организација – и можеме заедно да ја идентификуваме насоката кон која ќе се движиме.

Како го правиме тоа? – Всушност, едноставно е – професионалците знаат најдобро!

Што треба вие да направите? – доаѓате кај нас на состанок и ни ги кажувате вашите грижи.

Што првиме ние? – гарантираме за остварување на вашите цели! Поврзани сме со најдобрите меѓународни PR агенции и PR професионалци, како е можно да ни недостига успех?

Како најдобра консалтинг агенција за односи со јавност, Pointed Consulting е повеќе од PR компанија. Нудиме тековни PR консултации и советувања како и PR и маркетинг услуги кои градат репутација на бренд и исто така нудиме вистински решенија за бизнис предизвиците. Ние поседуваме добро дизајнирана и лесна за извршување PR програма како алатка за стратешка комуникација која ќе ја употребиме за да им помогнеме на компаниите од различен обем да изградат видлив бренд и поддршка на растот и успехот.

Една од највредните средства кои ги креираме за нашите клиенти е содржината. Нашата развојна содржина и маркетинг искуства варираат од менаџментот на репутацијата, брендирање, PR кампањи, маркетинг на производи и услуги.

pc-pm

 • Менаџмент на репутација
  • Знаеме дека различните бизниси и индивидуалци имаат различни потреби за менаџмент на репутација. Нашиот тим истражуваше и разгледуваше десетици сервиси за менаџмент на репутација и произлезе со оние за кои мислиме дека се најдобри за бизнисите и индивидуалците. Ние нудиме услуги за менаџмент на репутација како за бизнисите така и за индивидуалците.
 • Брендирање и менџирање на бренд
  • Една од најдобрите услуги за менаџмент на репутацијата е брендирање. Брендирањето е уникатен модел кој им дава на клиентите можност да ја менаџираат нивната репутација самостојно, преку насоки од нашите експерти по разумни цени кои на клиентите им даваат различен степен на контрола врз оваа услуга.
  • Ова претставува мешавина на теорија, алатки и техники на брендирање и менаџирање на брендот со цел анализа и оценка на брендовите и менаџирање на истите за максимална ефикасност; обезбедување на цврста основа преку принципите на брендирање и менаџирање на брендот. Сето тоа ќе ви овозможи да ги истражите различните пристапи и критично оценување на теориите и рамките на светло на сегашната пракса и стратешки развој.
 • Стратегии за кампањи и настани
  • Да се испланира кампања, потребно е да размислуваме длабински, зошто се ангажираме за да ја спроведеме истата– на кој начин ќе се однесуваме и каде ќе ги насочиме различните сили? Нашата препорака е , доколку вашата кампања е правилно испланирана и имплементирана, вие ќе успеете! Постојат неколку нешта кои се поважни за односите со јавноста, од тоа да се победи една кампања. Постојат различни видови на PR кампањи, од долгорочно менување на перцепцијата и подигање на јавната свест, па се до краткорочни производи и настани. Безразлика на видот на вашата кампања, секоја кампања бара добро планирање, подобрена ефективност, поттикнување на долгорочниот поглед во организацијата, менаџирање на конфликтните приоритети и истата да се издржи проактивна.
  • Два клучни елементи на кампањите и настаните се стратегијата и тактиките. Но едноставно, ние мора да знаеме каде се наоѓа организацијата во овој момент, пред да одлучите каде сакате да бидете.
  • Ние ја идентификуваме стратегијата за односи со јавноста како нешто повеќе од испраќање на Соопштение за медиумите ( press release ). Ние ја изработуваме целокупната работа, од разгледување на сите агли на приказната, утврдување кон кои медиуми и влијателни луѓе да пристапиме, идентификување на клучните пораки, дизајнирање на офлајн и онлајн кампањи, како и прес конференции доколку е тоа потребно.
 • Маркетинг на продукти и услуги
  • Pointed Consulting нуди целосен опсег на маркетинг услуги креирани за бизнис целите на клиентите. Од стратешката порака развиена да осигура дека целата содржина стигнала до целта, до говорење и медиа можности за промовирање на видливоста и градење на цврсто лидерство, ние работиме за да го изнесеме зборот на начин на кој ќе се потенцира она што е поинакво, иновативно и автентично.
  • Знаеме како да ги добиеме резултатите кои ги посакувате и постојано ќе ги мониторираме индустриските промени и смени.

Нашиот тим е составен од senior-level консултанти за односи со јавност кои поседуваат креативни вештини градени низ годините на работа преку нудење на PR услуги за најдобрите бизниси и брендови, почнувајќи со нови тукушто осовани компании, па се до веќе развиени претпријатија. Се стремиме кон помагање на нашите клиенти при градење на публика, односно потрошувачи, партнери и вработени.

Високо квалитетната содржина може да креира видливост, да изгради репутација, па дури и да промени одредени мислења и однесувања.

Инспирираме преку нашите иновативни идеи, искуства и врски кон успесите. Посакуваме да ги едуцираме, информираме и мотивираме другите да бидат иновативни. Преку моќта на сервисите за односите со јавноста влијаеме на вашиот бизнис и ги придвижуваме вашите клиенти.

Да се воспостави свесност и да се решат проблемите е главна причина зошто го сакаме она што го работиме и ги постигнуваме очекуваните резултати. На крајот од секоја услуга осигуруваме извештај за нашата добро изработена работа, како и за постигнатите резултати, преку механизми за мерење на резултатите.

Планираниот PR е најефикасниот PR! Ние го работиме тоа за вас!

Ценовникот може да биде испратен по ваше барање! Контактирајте не тука!

Корпоративно управување на настани

Дали сакате вашиот настан да биде едно уникатно незаборавно искуство? – Имајте доверба и тоа ќе биде решено од страна на нашиот обучен тим.

Различни улуги кои почнуват и завршуват онаму каде вие ќе посакате.

Наша одговорност е да го оствариме она што сте го зацртале на најдобар начин,а ваше е да се погрижите само за еден состанок со нашиот тим за управување со настани… и се е решено!

Со нас имате се вклучено во едно, нешто слично како one-stop shop.- Тоа што не разликува е фактот дека ние можеме да се погрижеме за еден сегмент од вашиот бизнис а во истовреме и за повеќето од нив.

Конференции/ Тренинзи/ Презентации/ Дискусии

Награди

Класични бизнис вечери/Гала Вечери/Приеми

pc-ce

Услуги:

 • Изнајмување на нашите простории Ценовник(tuka da se stava document za koga ke se klikne na zborot “pricelist” da se otvori cenovnikot)
 • Управување со настани
 • PR/Маркетинг за настаните
 • Наоѓање на простор
 • Сместување
 • Транспорт
 • Регистрирање и менаџирање на делегати
 • Управување со настани на самото место
 • Уредување и декорирање
 • Обезбедување на аудио-визуелни ефекти
 • Кетеринг
 • Озвучување
 • Забава
 • Фидбек од учесниците
 • Менаџирање на извештаи

Замислете, имаме и добри, прифатливи цени за нашите услуги.

Ценовникот не може да биде прикачен, бидејќи се зависи од она што ви е потребно- но ви гарантираме, ќе биде многу поефтино отколку се да организирате на своја рака, со нас штедите време и средства!

Тренизи и развој

Ако сакате да имате раст и развој на вашите перформанси или на перформансите на вашата компанија, со цел да бидете спремни да прифатите големи предизвици- Ние имаме Решение!- PointedConsulting нуди различни методи на тренизи и развој во зависност од вашите потреби.

Програмите за обуки и развој претставуват oснова за градење нови сознанија и способности за иновација, подобрувајќи го квалитетот на производите и услугите за една организација.

pctd

Ако анализирате, нашите методи за тренизи и развој ќе ви донесат многу придобивки преку:

 • Растот на моралот за обуки, мотивацијата и креативноста
 • Можностата менаџерите да ги постигнат своите цели и објективи
 • Можностата, тие што се обучуват да се здобијат со вештини и знаења потребни да ги завршат задачите и одговорностите
 • Мотивација на учесниците за да постигнат високи стандарди
 • Зголемување на севкупната ефикасност
„Практиката е најтешкиот дел од учењето, а обуките се суштината на трансформацијата„

Печатење и дизајн

Pointed Consulting се фокусира да создаде и да понуди квалитативни и иновативни решенија на печатење и дизајн, со што ги докажува вредностите на компанијата и на услугите што ги нуди.

Нашата компанија ги идентификува сите промотивни алтернативи кои се однесуват на вашиот целен пазар со што определува рекламни решенија кои одговараат со вашите цели, особено со вашата публика.

Ние ги дизајнираме и печатиме сите материјали кои докажуват конзистентност,флексибилност и ефективни решенија за вашите маркетинг потреби.

pc-pd

Создавајќи јаки врски со клиентите и соработниците и понудајќи услуги со висок квалитет ние го докажуваме успехот на нашата компанија, бидејќи ние не забораваме дека вашиот позитивен фидбек е НАША ПРОМОЦИЈА.

За вашите потреби ние нудиме:

 • Создавање на лого
 • Упатство за корпорациите
 • Визит карти
 • Услуги со нарачка (пликоа, брошури и флаери (онлајн и печатени0
 • Други материјали

ШТО ПРАВИМЕ

Ги развивме сите четири столба на нашиот бизнис заедно со најдобрите од индустријата на меѓународните партнери. Оттаму ги донесовме меѓународните искуства и експертизи  во нашиот регион.

PR / Маркетинг услуги & консултации
Корпоративно управување на настани
Тренизи и развој
Печатење и дизајн

БОРД НА ЕКСПЕРТИ И СОВЕТНИЦИ

Ги нарекуваме наши пријатели, бидејќи тие ни ја даваат нивната безрезервна поддршка и докажаното искуство. Тие ни даваат неспоредлива вредност, за да не направат горди.

Ние самите се тераме да одиме напред , резултирајќи со постојано учење на решенија кои ги претвараме во работни места и доставуваме нешто повеќе од почетната намера.

Поддршката која ја добиваме од нашите експерти, кои во својата кариера се докажени како најдобрите во полинњата на кои биле ангажирани, не одржуваа ажурирани и во тек со најновите трендови и последните развитоци, а со тоа се додава вредност на она што го нудиме и пред се се гради партнерство основано на сигурност и квалитет на нашите клиенти.

ПАРТНЕРИ

Контакт

Вашето име (задолжително)

Вашиот Email (задолжително)

Наслов

Вашата порака

E-mail адреса: info@pointed-consulting.com

Телефон: +38971267888